שלח הודעה ללא התחייבות
בלוג משפטי בלוג משפט מנהלי ועתירות ההליך המדורג לזוגות נשואים או ידועים בציבור מול משרד הפנים

ההליך המדורג לזוגות נשואים או ידועים בציבור מול משרד הפנים

 
מאת: אלקבץ כהן משרד עורכי דין    053-9377917| פורסם ב: 07/03/2019 | צפיות: 361
4.0 מתוך 5.0
(מספר מדרגים 5)

  • איזור: אזור השפלה והסביבה
  • כתובת: שנקר 57
  • עיר: חולון
  • טלפון: 053-9377917
רוצה שנחזור אליך?
אל אלקבץ כהן משרד עורכי דין
 

מהו ההליך המדורג, ומה ההבדל בין בני זוג נשואים ובני זוג ידועים בציבור?


קראו עוד בתחום

"ההליך המדורג" הינו הכינוי להליך האורך מספר שנים, בין בני זוג נשואים או ידועים בציבור, אל מול משרד הפנים.


ישראלי אשר מצוי בקשר רומנטי או נקשרה בקשר נישואין עם אזרח שאינו ישראלי, ומבקש לחיות עימו את חייו בישראל, חייב לעבור את ההליך המדורג מול משרד הפנים וללא עמידת בני הזוג בהצלחה בהליך לא יכול בן הזוג הזר לקבל את המעמד החוקי בישראל = התאזרחות.


איך מתחילים?


הכרת את בן/בת הזוג הזר ואתה מעוניין להביאו לישראל לחיות עימך. ראשית, יש להבחין בין מקרים של נישואין למקרה של חיים משותפים שהם למעשה הידועים בציבור. במקרה הראשון של נישואין, קובע נוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי כי יש להסדיר את הבקשה להזמנת בן הזוג הזר מראש ובטרם הגעתו לישראל.


משרדי נתקל במקרים רבים בהם לא בוצעה הזמנה מראש על פי הנוהל, הישראלי נחת בנמל התעופה בן גוריון עם בן הזוג הזר, הצהיר בפני בקרי הגבול כי זה עתה נישאו ולדאבונם סורבה כניסתם עקב אי הזמנה מראש לפי הנוהל!


מומלץ בחום לבצע את התהליך מראש מול משרד הפנים


במקרה השני של ידועים בציבור, הנוהל העוסק בחיים משותפים עם אזרח ישראלי בעבר לא הייתה קיימת חובת הזמנה מראש של האזרח הזר. כיום בעקבות התיקון לנוהל, גם בחיים משותפים קיימת חובת הזמנה מראש אם בן הזוג נמצא בחו"ל. אולם, אם בן הזוג הזר נמצא בישראל ניתן להגיש את הבקשה ללא יציאתו של הזר לחו"ל.


חשוב לציין כי בשני המקרים נישואין וחיים משותפים, קיימת שורה ארוכה של מסמכים שונים אשר נדרשים למשרד הפנים ובין היתר תעודת לידה של בן הזוג הזר, תעודה המעידה על העדר רישום פלילי, תעודה על שינויי שם ככל ובוצעו ובמקרה של נישואין תעודת הנישואין.


חשוב להדגיש כי על כל התעודות הרשמיות להיות מאומתות, מאושרות בחותמת אפוסטיל (ככל ומדובר במדינה זרה שעונה על הקריטריונים וחתומה על האמנה) ומתורגמת על ידי נוטריון בישראל הדובר את השפה המתורגמת.


המסמכים המצוינים לעיל הם מסמכי סף, דהיינו ככל ולא יומצאו משרד הפנים בכלל לא יבחן את הבקשה לאשרת כניסה של בן הזוג הזר או במידה והוא נמצא בארץ רשאי לסרב את הבקשה במידה והמסמכים לא יומצאו תוך 45 ימים מפתיחת הבקשה.


הקשיים בהגשת הבקשה מראש


קיימים קשיים רבים בעבודה מול משרד הפנים. אעמוד על חלקם:


התורים במשרד הפנים ארוכים מאוד ולעיתים קרובות רק על מנת להגיש את הבקשה לפתיחת תיק ולהזמנת בן הזוג לישראל, יש להמתין בין 3-6 חודשים (תלוי באיזו לשכה מוגשת הבקשה). כמו כן, במידה ולא יומצאו מלוא המסמכים הדרושים ובהתאם לנהלי משרד הפנים קיימת סכנה לסירוב הבקשה, מה אשר יגרור עיכוב נוסף בהגעת בן הזוג הזר לארץ.


קושי נוסף כרוך בעובדה שבכל תקופת בדיקת הבקשה בבני זוג ידועים בציבור, אשר לעיתים יכולה להארך מספר חודשים בן הזוג הזר אינו מורשה לעבוד בישראל, מה אשר יכול לגרום לקשיים כלכליים לבני הזוג.


על כן, קיימת חשיבות רבה להגשת הבקשה באמצעות עורך דין מיומן ובקיא בתחום האשרות והסדרת המעמד בישראל, אשר יזרז את הגשת הבקשה ויוודא שהוגשה כדין למניעת עיכובים במשרד הפנים.


"ההליך המדורג" מבחינת סד זמנים


פעמים רבות אני נשאלת כמה זמן אורך כל התהליך. חשוב לציין שגם כאן, קיים שוני מהותי בין בני זוג נשואים לבני זוג ידועים בציבור.


בני זוג נשואים: לאחר הזמנת בן הזוג הזר והגעתו לישראל, במהלך בדיקות כנות הקשר ניתן לאשר לבן הזוג הזר אשרת ב/1 כללי, המהווה אשרת עבודה. חשוב לציין כי האשרה הזו אינה נספרת בהליך המדורג.


לאחר שהבקשה אושרה בן הזוג הזר ישודרג ותוענק לו תעודת זהות ארעית (רישיון ישיבה מסוג א/5) אשר יוארך מפעם לפעם (כל פעם לשנה). מדובר בשדרוג מבחינת הזר, שכן, הוא יקבל תעודת זהות ארעית וזאת עד לתקופה של 4 שנים במצטבר ובסיומן, ניתן להגיש בקשה להתאזרחות.


מהנוהל לעיל עולה כי, מרגע הגשת הבקשה ועד להתאזרחות בן הזוג הזר יחלפו לכל הפחות כ-5 שנים.


בני זוג ידועים בציבור: הזר ישהה כ-3 שנים ברישיון ב/1 כללי ולאחריהן 4 שנים ברישיון לישיבה ארעי מסוג א/5. מהנוהל לעיל עולה כי מרגע הגשת הבקשה ועד להתאזרחות בן הזוג יחלפו, לכל הפחות 7 שנים.


אני ממליצה ליצור קשר עם משרדי עוד לפני הפנייה הראשונה למשרד הפנים, בכדי לוודא שמהרגע הראשון של הגשת הבקשה, הכל ייעשה בצורה הטובה ביותר בכדי למנוע תקלות אפשריות בהמשך.


 


המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

דרג עד כמה מדריך משפטי זה עזר לך
עוד בנושא משפט מנהלי ועתירות
חדשות ופסקי דין בנושא משפט מנהלי ועתירות
ועדת הערר חייבה את המנהל לענייני חשמל, אשר החליט שלא לתת לעורר רישיון חשמלאי, להפוך את החלטתו ולהעניק לו את הרישיון שביקש, ואף לשלם לו פיצויים. זאת מכיוון שנקבע כי ההחלטה הייתה שרירותית ובניגוד לכללי המנהל הציבורי
מאת: LawGuide | 21/10/2018
תשובות של עורכי הדין בפורום
(פרסום ממומן)


מירי נחשונוב משרד עו"ד ומגשרתמירי נחשונוב משרד עו"ד ומגשרתאזור הצפון053-8007664עו"ד משרד הפנים ובית הדין לעררים, הסדרת מעמד בישראל לבני זוג
משרד עורכי דין שרון סגל ושות`משרד עורכי דין שרון סגל ושות`אזור השרון והסביבה053-9374376עוסק בדיני גירושין, משפחה וירושה ובמעמד אישי. שלוחות בתל אביב ובנתניה.
אליעד שרגא ושות` - משרד עו"דאליעד שרגא ושות` - משרד עו"דאזור המרכז053-6130820מהמשרדים המשפיעים לפי DUN`S 100, מחלקות: מקרקעין, מסחרי, מנהלי ועוד.
ליפקין את ליפקיןליפקין את ליפקיןאזור המרכז053-9428824דיני משפחה, נישואי תערובת, אשרות ומשרד הפנים